Follow

2017/07/19

Norge - dag 3


Efter en natt i Åndalsnes var det dags för vår första hike. Vi skulle köra Romsdalseggen, som är en ca 6-7h lång, brant vandring och (!!) klättring. Sjuuuukt jobbigt första timmen pga brant uppåt.


Men när vi väl kommit upp en bit och det planade ut lite blev det enklare. Följt av en i princip vertikal vägg som vi skulle ta oss över för att komma till toppen. 
Hej turister <3
Vi lunchpausade till den här vackra utsikten. Och fyllde på iskallt vatten direkt ut de rinnande små bäckarna. 


Galningen som går så nära kanten. Själv höll jag mig iallafall ett par meter från stupen. 

Jag hade läst och hört innan att det på vissa ställen skulle vara både brant och smalt och att det kanske inte var optimalt om man var höjdrädd. På bilden här ovanför kan man ana lite hur det såg ut. Man klättrade på "eggen" där det ibland bara var någon meter brett, men branta stup på båda sidorna. Jag kröp helt ärligt fram på alla fyra, med Oscar framför och med blicken klistrad på hans fotsteg så jag slapp titta ned åt sidorna. Sjukt läskigt men ändå så nöjd att jag gjorde det. 
Man blev efter ett tag lite blind av hur vackert och högt det var. 


Efter allt detta vackra var det bara att knata nedför i drygt fyra timmar. Det var absolut jobbigast och kändes sjukt slitsamt för knän osv. Men trots att det var både fysiskt och psykiskt påfrestande så rekommenderar jag denna så sjukt mycket. Så häftig upplevelse.

Tidigare inlägg från samma resa: 

4 kommentarer:

  1. Gud vad vackert!!! Dock förstår jag varför du kröp haha, hade nog ålat mig fram haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla!! Haha ja det var verkligen så!

      Radera