Follow

2012/12/29

årsresumé för 2012

I januari åt jag satsiga frukostar med massor av frukt. Jag var på twitterträff med Ctina, Sara och Towe och vi satt mest på mc donalds och skrattade. Fotade mina fina, Evelina, Elin och Emma. Emma och jag tyckte att idrottdagen i skolan var onödig och gick ut med hundarna istället. Jag hann ta en hel del fina bilder på Emma och hennes hund Tilda, innan hon var tvungen att avlivas senare på våren. Är så himla glad att jag hann ta dom där bilderna.

I februari fyllde jag sexton och fick typ trettiosex kokosbollar i present. En av dom fick jag dessutom upptryckt i ansiktet. Jag plockade fram pappas gamla analoga pentax men lyckades ta fler bilder på den än med den. Var på skidresa och spelade sällskapsspel. Snön började smälta bort i Stockholm och jag var glad. 

Emma och jag tog massa fina och gosiga bästa-vänner-bilder. Får aldrig nog av såna. Gjorde goda sallader med kyckling och avocado. Hade yttligare en twitterträff, men Sara, Towe och Tilda. Har för mig att det här var en ganska bra månad. 

Det var riktigt varmt redan i april, och vi gick i kortärmade tröjor och converse. Jag var såklart tvungen att åka in till kungsträdgården och fotografera körsbärsträden, som resten av Sverige. Fotograferade Emma i vårsolen och fick en hel del fina bilder. Jag var också på kryssning med släkten och hade det trevligt. 

Hittade knappt några bilder från Maj. Av det lilla som fanns så kan jag väl lista ut att jag var på skolbal och alla var så himla fina i klänningar, höga klackar och lösögonfransar. Update: Elin skrev till mig nu och talade om att vi var i Berlin i Maj, haha! Har alla dom bilderna i en annan mapp, det var därför jag glömde bort det helt och hållet. Jag var som sagt i Berlin med min tyskagrupp över en helg och hade det väldigt bra!

Med juni kom också sommaren och sommarlovet. Efterlängtat som bara den men samtidigt var det otroligt sorgligt att lämna klassen och allt man levt med de tre senaste åren. Det blev både gråt- och kramkalas i mängder. Första veckan av sommarlovet var nog det bästa. Gjorde saker varenda dag och umgicks med så mycket bra människor det bara gick. Badade, solade, dygnade, skrattade, pratade. Var i örebro när det är som finast, tog cykelturer bort till brottet för att ta morgondopp. Badade massor som vanligt. Det är helt klart det bästa med sommaren. 

Åkte till Österrike med familjen och mina ögon gjorde i princip ont för att det var så fint. Vi bodde i Zell Am See, världens mysigaste lilla stad. Åt alldeles för mycket under den resan och var ständigt mätt. Fick bra fototillfällen uppe i alperna och badade en hel del även här. 

Sista sommarlovsmånaden kom och jag var väl både förväntansfull och livrädd över att gymnasiet snart skulle börja. Försökte ta vara på de sista veckorna och fotograferade ganska mycket. Hade sleepover med Emma, Isabella och Hannah vilket tyvärr händer alldeles för sällan numera. 

Hösten kom och gymnasiet började. Det var inte alls sådär farligt som jag trodde att det skulle bli, och jag blev faktiskt väldigt nöjd. Ellen fyllde år och vi gjorde världens godaste glassbomb. Köpte ny kamera och Emma fick bli försöksmodell på en gång. Tog några bilder på fina Vendela under fotolektionen också. Jag och Ellen köpte våra dr. martens och dom har jag väl använt nästan varje dag sen dess. 

Fotograferade fina Olivia och Ellinor. Vi påbörjade vårat första riktiga filmprojekt i skolan och spelade in en reklamfilm. Tog en ny favoritbild på Lisa, väldigt spontant men blev så nöjd ändå. Var hundvakt åt mopsen Tryggve. Hade ännu en twitterträff, med Towe, Sara och Clara denna gång. Det är Clara på bilden, när vi av någon anledning satt utanför Max och drack lyxshake fast det var iskallt ute. Ganska bra månad trots att det mest var kallt och mörkt. 

Tycker inte alls om november i vanliga fall. Allt är mörkt och kallt och jag blir bara deppig och trött. Ska väl inte säga att jag inte var det i år, men jag fick ändå in en del roliga saker som lyste upp lite. Tog fler bilder på Lisa på lektionen, även den under med händerna är tagen i skolan. Jag och Emma firade Evelina med överaskningsbowling och så var jag på fotomässan med Sara. Var också på en liten fototräff efter fotomässan som Michaela och Ottilia ordnande. Den elfte november var jag extra glad, för då såg jag Markus Krunegård på Cirkus och det var helt magiskt. 

December kom och snön kom. Den höll ända från början av december till julafton, och ligger fortfarande kvar. Det är jag väldigt glad över. Var i Örebro och fotograferade Ellen vid björkarna, hade advents-sleepover med mina fina. Färgade håret rött och blev med lugg. Sen hela den här jul-biten men det får ni kanske se mer utav senare. 


Vilken månad gillar ni mest?
Slutligen så tycker jag att 2012 har varit ett ganska bra år. Det har hänt mycket och jag har varit med om en massa nya grejer. Bra helt enkelt. Men 2013 ska bli ännu bättre. 

10 kommentarer:

 1. älskar verkligen bilden med händerna mot väggen samt bilden ovanför den!!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som att du haft ett grymt år! Underbara bilder! :D

  SvaraRadera
 3. Bra och rolig årssummering med många fina bilder! Har en tendens att scrolla igenom en del årssummeringar lite snabbt sådär annars, men denna kollade jag på alla bilderna och läste all text.

  SvaraRadera
 4. Hej Alma!
  Jag är livrädd för att tappa kontakten med mina kompisar i grundskolan nu när jag ska börja gymnasiet nästa år.. Jag är också rädd att börja gymnasiet och tycker att det är väldigt svårt att välja.. Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor och jag tycker att natur verkar sjuuuukt tråkigt.. Vad är dina tips för att inte tappa kontakten med sina vänner och hur gör man det rätta valet till gymnasiet?

  SvaraRadera
 5. Åh så fint. Skulle vilja ha ett år som det där ungefär, du verkar ha det himla fint. :)

  SvaraRadera
 6. åhåh så himla fina bilder, alla var ju helt underbara!

  SvaraRadera
 7. Jätte fint åt du haft! Och du har tagit så mycke fina bilder! :)

  SvaraRadera
 8. åh älskar sammanfattningsinlägg och det här var ju ett av dom finaste hittills!!

  SvaraRadera
 9. Så himla fint år du verkar ha haft! Hoppas du får ett fint 2013 också <3

  SvaraRadera