Follow

2017/02/14

Ramen med tofu och svamp

Idag lagade vi ramen till middag, dvs japansk nudelsoppa. Jag utgick från ett recept från en vegangrupp på Facebook, med höftade sen som vanligt. Så här nedanför kommer ett lite ungefärligt recept som man sen kan modifiera lite som man vill. 


Börja med att koka upp typ 1,5 liter vatten, två grönsaksbuljong-tärningar, ca en halv röd chili, några centimeter skivad färsk ingefära och 2-3 vitlöksklyftor. Om man inte tänker sila buljongen efter (vi gjorde inte det för att få ut ännu mer smak då vi inte orkade koka sålänge) så rekommenderar jag att skära lite mindre bitar, för att inte halvdö pga starkt. Koka detta i 10-15min, medan du...


Tärnar tofu och champinjoner, och steker i olja så de blir lite krispiga.


Hacka/skiva lite grönsaker, vi hade sockerärtor, salladslök, vitkål och broccoli.


Ha i ca 4 msk soja och 2 msk sesamolja. Koka ned nudlar i buljongen (vi använde sötpotatisnudlar), lägg i tofu- och svampfräset och i med grönsakerna. Låt koka ihop lite tills nudlar och grönsaker mjuknat. Allra sist kan man ha i lite bladspenat.


Vid servering, toppa med böngroddar, sesamfrön och massor av koriander om man tycker om det. 


Voila! Värmande, enkelt och perfekt i förkylningstider.

4 kommentarer:

  1. Åh gud vad gott det ser ut!! Du tar fantastiska bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det verkligen!! Åh tack, blir så glad! kram

      Radera