Follow

2015/02/13

som att jorden går runt solen

Jag och Lisa hade en typiskt estet-eftermiddag, dvs satt och klippte reportage och åt godis.



Mitt lilla hjärta i min säng där hon spenderar ca hela sin vakna och sovande tid. Och en selfie i najs selfieljus på skoltoaletten.

Jag vann en fototävling i skolan och vinnarbidraget skulle då tryckas upp och sättas i en stor ljuslåda i en av korrioderna. Kul pga 1. jag vann 2. vi gjorde bilden på jobbet. 3. jag har bytt avdelning och håller på och lär upp mig som originalare så jag fick göra originalet själv.

Hade en svinkall fotografering under Tranebergsbron med Ellen, Lisa, Jasmin och Erika. Så jäkla häftig plats och det skulle vara kul att fotografera där någon mer gång, när man inte fryser tårna av sig efter tio minuter.



Firade fredag x2 med Chili & Soy till lunch och vin med mina fina på kvällen.

Måndagen började fint med sol och ett besök på Fotografiska och Herb Ritts utställning med fotogruppen. Dagen slutade dock mindre roligt i och med att jag upptäckte att även jag hade smittats av vinterkräksjukan.

Jag köpte iallafall lite fina prints på Fotografiska som ska upp på mina tavelhyllor! Och jag fick hem en tidig födelsedagspresent, ett par Nike Air Max Thea. 

Har funderat lite kring det här med hur den här bloggen ska fortsätta. Efter i drygt fem års mer eller mindre konstant bloggande så hamnar den ju tyvärr inte i första hand längre. Ofta uppdateras ju instagram, min facebooksida osv mycket flitigare. Det känns lite tråkigt att börja varannat inlägg med "Efter alldeles för långt uppehåll ska jag försöka ta tag i det här igen...". Så jag får se lite. Hur det blir och om det blir något mer liksom. Jag tar en paus och funderar, för jag älskar ju det här med bloggande trots allt. 


13 kommentarer:

  1. åh vad tråkigt om du tar en paus nu när jag nyss hittat hit, haha! fin blogg ju <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh ja det var ju typiskt! Kul att du hittade hit ändå, och tack så mycket! kram

      Radera
  2. älskar dina sånna här inlägg, så himla snygga!! förstår inte hur dina mobilbilder kan bli så fina heller! redigerar du i datorn eller i nån app?

    och känner samma sak som du kring bloggen, min blogg känns så jäkla sämst nu - jag hade inte läst den själv om jag var någon annan - och jag har inget att blogga om, ändå älskar jag det så himla mycket och kan inte släppa det. jobbigt:(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack snälla!! Jag redigerar dom allra flesta i VSCO!

      Ja det är så synd när det blir så, haha känner likadant! När man hållit igång så länge känns det ändå så konstigt om man bara skulle sluta helt plötsligt :( kram på dig!

      Radera
  3. Hej.
    Som du säkert redan vet, men kan aldrig få för mycket beröm så fullkomligt älskar jag dina bilder. Tycker du är en enormt duktig fotograf på många sätt. Du både komponerar ihop bilderna bra, knäpper dem i "rätt vinklar och ljus" samt inte minst inspirerar du andra, eller åtminstone mig.

    Sen till det där med att bloggen inte kommer i första hand, enligt min åsikt måste den inte göra det. För det är okej att bara uppdatera "när man känner för det" och enbart lägga in ett inlägg lite då och då. Det behöver inte vara perfekt. Sen är det en självklarhet att man ska vilja blogga själv, det är ju trots allt personen i frågas egna val att vilja dela med sig av sina bilder, tankar och ord osv. Så det är helt värt att tänka en extra tanke på den frågan. Men en sak är säker, jag skulle "sakna" din blogg om den försvann, trots att du använder instagram osv.
    / Kram Sara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså Sara, dina ord gör mig alltid så himla glad! Så jäkla roligt att höra, framförallt att man inspirerar. Tack för dina tankar om bloggandet också, det tar jag verkligen till mig!

      Massor av kramar!

      Radera
    2. Vad kul att höra att du uppskattar det, men är bara ärlig och sen gör du ju självklart som du vill ändå. För det är ju då det blir bäst! Men som sagt jag skulle nog sakna din blogg lite om den försvann... / Kram Sara :)

      Radera
  4. Åh då vill jag verkligen säga att jag älskar din blogg! Förstår om det är jobbigt att sätta den i första hand, men du ska veta att den verkligen är så himla fin. Du är en fantastisk fotograf också! Älskar dina bilder och det vackra ljus som du lyckas förmedla i varje bild. Heja dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad glad jag blir av att höra detta, tusen tack verkligen!!
      Kram på dig!

      Radera
  5. Hej Alma! Först och främst, du äger. Jag följer dig både på Twitter och instagram och kikar in på bloggen lite då och då också. I julas fick jag en extern blixt till mig kamera, och det objektivet jag använder oftast är mitt 50mm 1.4. Jag skulle jättegärna vilja lära mig hur man bäst använder en extern blixt! Framförallt vimmelfotografi och hur man bäst fångar snabba motiv, tex sporter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket!! Åh jag sålde min externa blixt ganska nyligen för att jag knappt använde den, så jag har inte superbra koll tyvärr. Men jag har för mig att Lina Flodins har skrivit ett tips-inlägg om externa blixtar någon gång! :) Kram!

      Radera
  6. Måste bara säga att du är en väldigt stor inspirationskälla för mig. Kikar in här då och då, din blogg är verkligen min favorit! Jättetråkigt att du inte bloggar så mycket längre, men du gör självklart som du vill. :)

    SvaraRadera