Follow

2015/01/07

året som gått, juli till december

Juli fylldes av klyschig sommar med grillning och middagsbjudningar, Skinnarviksberget, en helg på Lisas landställe, nakenbad när solen gått ned, oberäkneligt många myggbett och ett allmänt härligt sommarstockholm. Jag fotograferade Ada och styrde fest i min trädgård med mängder av fina vänner. Dans på gräsmattan, alldeles för många människor i poolen, pizza överallt och partytält med ljusslingor. Fint var det, men mindre fint dagen efter när trädgården såg ut typ såhär. Men det var nog värt det. 

I augusti började skolan och en del av oss tillbringade första veckan i Sälen. Där förevigade vi vattenfall, solnedgångar, stjärnklara himlar och bodde allmänt trångt. Jag spontanköpte också ett par skor som har används alldeles för lite. 

Sedan kom september men det var fortfarande tillräckligt varmt för att gå barbent då och då. Ellen fyllde femton och då passade jag på att knäppa några bilder på vårt kusinbarn Vilma. Jag drog med Sandra och Lisa på vardagslyx innan skolan på Greasy Spoon och så hade jag och Emma en spontan fotografering i mitt rum, som blev väldigt lyckad. 

Oktober blir av någon anledning en återkommande bra fotomånad. Jag tror att jag hade över tio olika fotograferingar denna månad, som innefattade bland annat barnfotograferingar, fräknar till mitt gymnasiearbete (som snart är klart!), UF-företag och en fotografering med superteamet, dvs jag, Emma, Lisa och Jasmin. Jag var duktig på att föreviga frukostar och tillbringade en dag i ett regndisigt Stockholm med mamma. 

När november kom blev det mörkt och kallt och grått och inte speciellt mycket fotograferande. Men jag hann iallafall besöka julmarknaden i gamla stan, ytterligare några fräknar och så ställde vi ut på fotomässan tillsammans med skolan. Minns att oktober-november-december gick supersnabbt förbi.

December kom snabbt och julstämningen knappt alls. Jag och Ellen fotograferade tre tjejer på vår skola med färgpulver som vi gjorde av potatismjöl och karamellfärg. Jag försökte mig också på att föreviga naturen när det var lite ljust och fint iallafall. 

Det här året har varit väldigt varierande och ganska extremt jämfört med året innan. Det har varit tungt, ångestfyllt, kämpigt, lärorikt, insiktsfullt, roligt och framförallt väldigt utvecklande. Jag mår idag så mycket bättre än för ett halvår sedan och det blir lite bättre för varje dag som går. Tack för att ni fortfarande hänger kvar här, även fast det ibland är ganska tyst i bloggen. Vissa av er har följt med i flera år och det tycker jag är så himla fint och sjukt på samma gång. Puss. 

5 kommentarer:

 1. Du verkar haft ett bra år trots allt!

  SvaraRadera
 2. Älskar dina bilder hur mycket som helst! Hade du inte kunnat berätta lite mer om ditt gymnasiearbete? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!! Ja det skulle jag kunna göra i ett inlägg framöver! :)

   Radera
 3. Hej.
  Har du köpt objektiv/kamerautrustning online någon gång? Isf har du tips på någon bra, seriös och prisvärd hemsida?

  / Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag tror jag har beställt från kameradoktorn och typ elgiganten någon gång och det har funkat bra! Ett tips är att kolla prisjakt.nu för att se vart grejerna nu vill ha är som billigast :)

   Kram!

   Radera