Follow

2013/07/13

new york - femte dagen


New York har ett gigantiskt tunnelbanesystem, så på den femte dagen bestämde vi oss för att ta tunnelbanan iväg från Manhattan och ända ner till Coney Island vid kusten. Här var det mysigare, lägre hus och mindre folk, lite som i Soho och jag älskade det! Vi åkte förbi så himla mycket fina hus och lite "ruffigare" miljöer och ni anar inte hur många gånger jag tänkte att "där vill jag ha en modellfotografering".
Efter drygt en timmes tunnelbaneåkande var vi framme vid slutstationen, Coney Island. Man behövde bara gå en liten bit innan man kom fram till den milslånga stranden. 


Här pågick det massor av saker, allt från fotograferingar till tv-inspelningar och musikvideoinspelningar. Det hade ju varit roligt att se resultatet av allting!

Trots iskallt havsvatten badade vi, flera gånger. Man är väl ingen badkruka heller. 
Bakom stranden fanns det flera nöjesfält också. Vissa av attraktionerna var byggda typ 1920, bland annat pariserhjulet. Men vi köpte några kuponger så att vi kunde åka lite iallafall!

Jag är vanligtvis inte så rädd när jag åker saker, men den här ovanför var fan det värsta jag åkt i hela mitt liv, haha. Man låg ner (av någon anledning??) och den gick både upp och ner och hit och dit. Om man inte spände benen och höll i sig svinhårt så kändes det som att man skulle ramla av när man åkte upp och ner. Det hade man säkert inte gjort, men det kändes så iallafall. 

Eller åkte Sling Shot, galen som hon är. Jag fegade ur så hon fick dessutom åka själv. 


Efter en heldag på stranden åkte vi tillbaka till Manhattan. Då höll solen på att gå ner mellan skyskraporna och ljsuet var så himla fint. Om ni åker till New York någon gång så tycker jag att man ska försöka ta sig tid att åka ut till Coney Island en dag. Det var superfint och det är inte många som badar i havet på sin New York-trip.

6 kommentarer:

 1. HATAR dina NYC bilder - vill bara gråta hela tiden för de är så jäkla fina!

  sv: tack så mycket fina! xx

  SvaraRadera
 2. är helt kär i NY-inläggen!! Så naaaajs och SÅ avis!!!

  SvaraRadera
 3. älskar de här fotona! du fick en ny följare :)

  SvaraRadera
 4. ja faktiskt.. havet är ju inte det första man tänker på när man hör ordet New York! :)

  SvaraRadera
 5. Alltså ååh, de sista bilderna, jag dör så fina!!!

  SvaraRadera